середа, 11 жовтня 2017 р.

Козацькі розваги

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День козацтва. 
Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. 
Національно-культурне відродження наших днів великою мірою живиться традиціями славної козацької доби. Саме представникам козацьких громадських об’єднань належить велика роль в утвердженні національної свідомості, подоланні комплексу меншовартості. 
Тож щиросердно зичимо всім козакам та їх родинам щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля світової слави України.

Конкурс присвячений Дню українського козацтва

Цікаву програму, з конкурсами та іграми, підготували працівники бібліотеки.
Клас поділився на дві команди "Смільчаки"капітан Лобанов Артем та "Козаки і козачки" капітан Юрик Денис. Змагалися в таких конкурсах, як знання українських прислів'їв, відгадування загадок, знання історичних фактів, а дівчата вправлялися в ліпленні вареників.
Вирішальним став конкурс капітанів з армреслінгу. Перемогу здобула команда "Смільчаки".
Капітанів нагородили медалями, а учасників почастували солодощами.

2 коментарі:

  1. То ж дай Вам Бог козацького здоров"я,
    Дівчата самі гарні хай кохають Вас.
    Хай мати - Україна щиро усміхнеться,
    Щастя та удачі кожному із вас !

    ВідповістиВидалити