вівторок, 19 травня 2020 р.

День вишиванки


День вишиванки в Україні відзначається в третій четвер травня.
У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка - своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками. День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.


Вітаємо усіх Вас з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки. Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже  свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом.
  Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби.
 Отож  бажаємо укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар