середа, 19 травня 2021 р.

Попередження нещасних випадків під час занять у спортивній залі та майданьчику

 Проблема дитячого травматизму — одна з найбільших проблем сьогодення, а тому до неї прикута увага органів охорони здоров'я, освіти, всіх владних структур, причетних до навчання та виховання дітей. Незважаючи на те, що профілактиці дитячого травматизму приділяється значна увага, питома вага його залишається високою. 

Одним із перших в незалежній Україні був прийнятий Закон "Про охорону праці". Він створив необхідну правову базу в організації роботи і контролю за станом охорони праці в усіх галузях народного господарства, в тому числі у галузі фізичної культури, фізичного виховання та спорту.

На цей час в Україні діє більше 1660 нормативно - правових, інструктивних документів загальнодержавного й галузевого значення про охорону праці. Станом на 1 січня 2003 року вони систематизовані в Державному реєстрі міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці (Реєстр ДНАОП) в напрямках: ДНАОП - державні нормативні акти, НАОП - нормативні акти, ГОСТ - міждержавні стандарти системи стандартів про охорону праці, ДСТУ - державні стандарти України з питань безпеки праці, ДСанПіН - державні санітарні правила і норми та ін. Державні міжгалузеві й галузеві нормативні акти про охорону праці - це правила, стандарти, норми, положення, інструкції та інші документи, яким надано чинності правових норм, обов’язкових до виконання.

На виконання Закону України "Про охорону здоров'я", Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, листа відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Кам'янської міської ради Черкаської області від 17.05.2021 № 01-03-02/533 та з метою запобігання дитячому травматизму під час занять спортом та фізичною культурою, безпечної поведінки здобувачів освіти на спортивних майданьчиках, спорудах було проведено позаплановий інструктаж згідно інструкції № 142 "Під час занять у спортивній залі".






Немає коментарів:

Дописати коментар